Borsteladvies.

Heel belangrijk is dat u al met uw pup begint met te wennen aan borstelen, het liefst op een (trim) tafel waar de pup en uw volwassen hond niet uit kan glijden en aan de tafel kan wennen.

Borsteladvies Doodle vachten, heel belangrijk neem er de tijd voor:

Borstelen van de droge vacht werkt in combinatie met een goede ontklittende verzorgende vachtspray (Petuxe Waterdogs en Doodle spray) makkelijker. Begin met drogen of borstelen altijd van onder naar boven te werken. Blaas de natte haren open of doe de droge haren met de hand omhoog en begint zorgvuldig en rustig te borstelen laagje voor laagje. Wanneer de vacht volledig uitgeborsteld is kan deze met een kam nagewerkt worden om de laatste kleine geklitte haren te verwijderen.

 

Gebruik van de diverse Bass borstels en Petuxe verzorgings producten:

Fleece-, Curly- en lange vachten zijn makkelijker te behandelen wanneer deze schoon gewassen met goede shampoo en evt. na behandeld zijn met een conditioner. Daarna goed uitgeblazen met een waterblazer hiermee verwijder je al veel geklitte vacht en blaas je de vacht losser. Begin het borstelen met de Bass Style en ontklittings borstel u werkt met borstelen van onder naar boven van de vacht. Wanneer de vacht goed door geborsteld en geblazen is kan deze met de Bass Slicker worden nagewerkt en op het einde met een kam of met de hand om zo ook de laatste geklitte haren te verwijderen Als laatste kan u met de Bass Hybride borstel de conditioner (en glans) op de droge vacht aanbrengen en verdelen.

Borstel uw hond met een Fleece-, Curly of lange vacht 1-2 x per week.


Borsteladvies: Halflang harige- of stokharigevachten .

Het borstelen van deze vachten is echt niet vaker nodig dan 1 x per week of 14 dagen. Met name de bevedering de langere vacht aan bv staat, buikbeharing, voorborst, broek voorpoten en onder de oren en in de oksels vragen de meeste aandacht. Dit kan ook prima geborsteld worden met de Bass Hybrid Groomer en de Bass style en ontklittings Borstel en daarna de Bass slicker borstel. Borstel voorzichtig van onder naar boven door de vacht op te tillen zodat de haren niet beschadigen, beschadiging aan haren geeft nl juist meer klitten.

Wanneer uw de hond te vaak gaat borstelen kan het zelfs averechts gaan werken over borstelen geeft juist een verstoring van de rui en de hond laat dan onnodig veel haren los. Dit is erg ongewenst voor de vacht en de hond.

Voor meer borstel advies kan u altijd een afspraak maken bij ons of een van mijn collega trimsters/ trimmers.

Veel (borstel) plezier met uw hond.

Groet, Annemarie en Marco